Augustanahof - Activiteiten

Boekenkast

Boekenkast Vlakbij de ingang van de Augustanahof staat een boekenkastje, gemaakt door oud hofbewoner Wim van Uden. Bewoners en mensen uit de buurt zijn vrij om er boeken uit te nemen of aan te vullen. Ook cd’s en dvd’s zijn welkom.

Koffieochtend

Iedere donderdag is er van 10.30 tot 11.30 uur in de hofkamer een koffieochtend, waarbij niet alleen bewoners maar ook mensen uit de buurt van harte welkom zijn. De deuren van de hofkamer zijn dan open.

Kapel Kapel

Kapel

Iedere zondag om 19.00 uur is er een avondgebed: een korte viering met muziek of zang en bezinning. Iedere week wordt deze geleid door één van de bewoners van de Augustanahof. Bewoners van de hof, de buurt en daarbuiten zijn van harte welkom vanaf 18.30 uur. Na het avondgebed is er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken in de hofkamer. Daarnaast is de kapel in principe iedere dag open tussen 15.00 en 16.00 uur. U kunt er terecht om even van de stilte te genieten, rust te zoeken of een kaarsje te branden. Als de kapel open is, hangt de vlag buiten.

Eetclub Erasmus

Eetclub Erasmus is een buurtinitiatief van buurtbewoners Leo en Dini. Kok Leo kookt iedere donderdag een heerlijke maaltijd in de Augustanahof. Vanaf 17.30 bent u welkom, de kosten zijn € 6,50 per persoon. Meer informatie: https://www.facebook.com/eetcluberasmus/
Voor meer informatie en aanmelden voor de maaltijd kunt u ook mailen of bellen naar Dini Hartgers: chrisendini@hetnet.nl, telefoon 06-23780755. Voor vragen over of aanmelden voor de activiteiten bij Ilse van Prooijen, via email i.vanprooijen@diaconie.com of telefonisch 020-4044708 of 06-25253754.

Tuin

Tuin De Augustanahof heeft een stiltetuin, die zich bevindt aan de achterzijde van het pand.
De stiltetuin is toegankelijk voor de buurt op doordeweekse dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Verschillende bewoners zetten zich in voor het ouderhoud van de tuin. Ook mensen uit de buurt zijn welkom om mee te helpen. Op het mededelingenbord naast de ingang van de hofkamer wordt aangegeven wanneer er in de tuin gewerkt wordt.

Wintervertelling

Ieder jaar in december, in de Adventstijd vertelt hofbewoner Marinus den Oudsten een winterverhaal. Zijn repertoire bestaat uit: A Christmas Carol van Charles Dickens, De Kerstroos van Selma Lagerlöf, Vadertje Panov van Leo Tolstoj, Het kindeke Jezus in Vlaanderen van Felix Timmermans en De Driekoningtriptiek. De datum wordt bekend gemaakt via het mededelingenbord naast de ingang van de hofkamer en via Facebook.

Op de hoogte blijven?

In principe wordt er ieder half jaar naar geïnteresseerden een digitale nieuwsbrief verstuurd met daarin het laatste nieuws uit de Augustanahof. U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden door een e-mail te sturen naar i.vanprooijen@diaconie.com. De Augustanahof heeft ook een facebookpagina: www.facebook.com/Augustanahof