Vrijwillige hulpkosters gezocht

De Maarten Luther Kerk  aan de Uiterwaardenstraat 279 wil een bijzondere plek in de Rivierenbuurt zijn. Het is een spiritueel, cultureel en sociaal centrum. Het biedt midden in de Rivierenbuurt een plek aan mensen om elkaar te ontmoeten, er voor elkaar te zijn, te genieten van muziek en kunst en met elkaar in gesprek te gaan over levensvragen.

In de afgelopen periode hebben we de kerk verbouwd en aangepast voor de toekomst. Sinds begin 2019 maakt kinderdagverblijf CompaNanny gebruik van een deel van het gebouw (de benedenzaal en de voormalige kringzaal). De kleine zaal, keuken en grote kerkzaal blijven we gebruiken voor eigen activiteiten en verhuur. Momenteel starten we activiteiten als de maandagmiddaggroep, Sing Along, een bijbelgroep, stiltevieringen, spellenavonden en buurtmaaltijden op. Begin 2020 gaan we de kerk verhuren op momenten dat we de Maarten Luther Kerk zelf niet gebruiken. Vanuit de lutherse gemeente nemen ds. André van der Stoel en diaconaal werker Wessel Nijholt het voortouw in dit project. Maar zij kunnen dit uiteraard niet alleen. Daarom zoeken we vrijwilligers die mee willen doen bij de activiteiten en bij het beheer.

Op dit moment zoeken we in het bijzonder

VRIJWILLIGE HULPKOSTERS (M/V)

Taak van deze hulpkosters is om samen met de (vrijwillige) coördinator beheer te zorgen dat de gastvrijheid van de Maarten Luther Kerk praktisch handen en voeten krijgt.
Werkzaamheden: groepen ontvangen, gebouw openen en sluiten, zaalruimte gereed maken, koffie/thee schenken (eventueel samen met gastheren/vrouwen), na afloop opruimen, afwassen etc.
We zoeken vrijwilligers die:
- het leuk vinden om met mensen om te gaan
- servicegericht zijn
- het bijzonder vinden om mede voor het gebouw te zorgen
- liefst in de buurt van de Maarten Luther Kerk wonen
- tijd hebben (bij voorkeur 2 dagdelen per week)
en natuurlijk de doelstelling van de Maarten Luther Kerk een warm hart toedragen

Wat kan het je brengen?
- meedoen met een uitdagend project
- ontmoeting en samenwerking met mensen
- toerusting en training bv. BHV
Uiteraard worden eventuele onkosten vergoed (op declaratiebasis).

Meer weten? Bel of mail met Hanne Wilzing, algemeen secretaris Lutherse Diaconie p/a diaconaal centrum ‘In de Zwaan’ aan de Maasstraat 148, h.wilzing@diaconie.com, 06 51340442.

Voor meer informatie over de Maarten Luther Kerk: lees verder.

De Maarten Luther Kerk maakt deel uit van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam.
Motto: Onderzoek alles en bewaar het goede.