De vernieuwing van de Maarten Luther Kerk

Het heeft lang geduurd maar het is bijna zo ver. De verbouwing van de Maarten Luther Kerk nadert zijn voltooiing. Twee jaar geleden was onzeker wat er met deze mooie kerk in de Rivierenbuurt zou gebeuren. Gelukkig heeft de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam besloten deze bijzondere plaats toch te behouden. Na een lange periode van verbouwen is de kerk nu weer bijna klaar om gebruikt te kunnen worden.

Sinds december 2018 heeft Kinderdagverblijf CompaNanny zijn intrek genomen in de zalen op de begane grond. Voor de gemeenschap rondom de Maarten Luther zijn de kerkzaal, een nieuwe keuken en een ontmoetingsruimte beschikbaar. Als lutherse gemeenschap is het ons verlangen dat de Maarten Luther een goede plaats is voor de bewoners van de Rivierenbuurt. Een plaats om elkaar te ontmoeten, om bezield te worden en ons te verwonderen over de schoonheid van muziek en kunst. Een huiskamer om samen te eten en je verhalen te delen. Of juist een ruimte die een sfeer ademt die je even los laat komen van je alledaagse beslommeringen. Een plaats van rust en schoonheid, een plaats waar je God tegen kunt komen: in de stilte, in woorden, in muziek, in de ontmoeting met een ander mens.

Vanuit de lutherse gemeenschap zijn Arjan Zwagerman en André van der Stoel aangesteld om als professionele krachten de bloei van de Maarten Luther Kerk te ondersteunen. Arjan heeft hierin wat meer de focus op het diaconale werk, gericht op mensen die op de een of andere manier kwetsbaar zijn. André heeft vanuit zijn rol als predikant meer de focus op ontmoetingen en vieringen die raken aan onze bezieling.

Op zaterdagmiddag 1 juni 2019 is er al een heropeningsfeest voor de buurt gegeven bij en in de Maarten Lutherkerk (Uiterwaardenstraat 279). Onder het genot van een hapje en een drankje was er gelegenheid om de vernieuwde kerk te zien en met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop de Maarten Luther weer een plaats van ontmoeting, bezieling en verwondering kan zijn.

We versturen geregeld een Nieuwsbrief met het laatste nieuws over (activiteiten in) de Maarten Luther Kerk. Om zich hierop te abonneren stuurt u een email aan Arjan Zwagerman: A.Zwagerman@diaconie.com, of bel 06-15685978.

De laatste Nieuwsbrief, van november 2021, vindt u hier.