De Maarten Luther Kerk:
een multifunctioneel gebouw

Op de kruising van de Uiterwaardenstraat en de Dintelstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt bevindt zich de Maarten Luther Kerk. Een prachtige kerk met diverse functies. In december 2018 heeft Kinderdagverblijf CompaNanny zijn intrek genomen in de zalen op de begane grond. Voor de gemeenschap rondom de Maarten Luther Kerk zijn de kerkzaal, een nieuwe keuken en een ontmoetingsruimte beschikbaar.

Als Lutherse gemeenschap is het ons verlangen dat de Maarten Luther een goede plaats is voor de bewoners van de Rivierenbuurt. Een plaats om elkaar te ontmoeten, om bezield te worden en ons te verwonderen over de schoonheid van muziek en kunst. Een huiskamer om samen te eten en je verhalen te delen. Of juist een ruimte die een sfeer ademt die je even los laat komen van je alledaagse beslommeringen. Een plaats van rust en schoonheid, een plaats waar je God tegen kunt komen: in de stilte, in woorden, in muziek, in de ontmoeting met een ander mens.
Vanuit de Lutherse gemeenschap zijn Arjan Zwagerman en ds. André van der Stoel aangesteld om als professionele krachten de bloei van de Maarten Luther Kerk te ondersteunen. Arjan heeft hierin wat meer de focus op het diaconale werk, gericht op mensen die op de een of andere manier kwetsbaar zijn. André heeft vanuit zijn rol als predikant meer de focus op ontmoetingen en vieringen die raken aan onze bezieling.

Op zaterdagmiddag 16 oktober 2021 is er een heropening voor de kerkelijke gemeenschap gegeven bij en in de Maarten Lutherkerk. Onder het genot van een hapje en een drankje was er gelegenheid om de vernieuwde kerk te zien en met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop de Maarten Luther weer een plaats van ontmoeting, bezieling en verwondering kan zijn. De Bouwcommissie werd bedankt en er werd uitleg gegeven over het huidige gebruik van het gebouw.

Bent u of ben je geïnteresseerd in de buurtmaaltijd, de koffie-inloop, concerten of een vorm van spiritualiteit? Neem dan gerust contact met ons op.

Het adres van de Maarten Luther Kerk is Uiterwaardenstraat 279. Komt u met de regiotaxi: zij kennen het adres als Dintelstraat 134 (dat is de grote trap om de hoek bij de ingang).

Maarten Luther Kerk

We versturen geregeld een digitale  Nieuwsbrief met het laatste nieuws over (activiteiten in) de Maarten Luther Kerk. Om zich hierop te abonneren stuurt u een email aan Arjan Zwagerman: A.Zwagerman@diaconie.com, of bel 06-15685978.

U kunt ook contact opnemen met ds. André van der Stoel: andrevanderstoel@luthersamsterdam.nl of 06-15598246.

De laatste Nieuwsbrief, van maart 2023, vindt u hier.
We zitten ook op instagram: maartenlutherkerk

Het bestuur van de MLK bestaat uit Peter Wagenmaker (voorzitter), Lilian Jangali, Gert Jan de Mooij, ds. André van der Stoel en Arjan Zwagerman (secretaris).