Een doorkijkje in een
diaconale vakantieweek

Elk jaar biedt de Diaconie in samenwerking met SLOA* diaconale vakantieweken aan. Ook in 2015 gingen er ruim 45 Amsterdamse gasten mee naar 'de Werelt' in Lunteren of 'het Roosevelthuis' in Doorn. We vroegen mevrouw B. uit Amstelveen om over haar ervaringen te vertellen. Dit ter inspiratie: misschien is zo’n week iets voor u zelf of mensen in uw omgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Diaconie.

Op 30 Juni vertrokken we per busje vanaf de Johanneskapel op weg naar het Vakantiehotel de Werelt, in Lunteren, vergezeld door een lekker zonnetje. Daar begon onze vakantie, voor mij de eerste keer daar. Na aankomst kregen we als welkom iets te drinken aangeboden. We gingen heerlijk op het terras zitten. 's Avonds, werden we officieel verwelkomd, met een drankje erbij.

Ook zondag bleef het zonnig en werd er gewandeld, gefietst, met aanpassingen voor gasten die niet zo mobiel waren. Toen het weer veranderde, was er binnen zoveel te doen, dat we ons niet hoefden te vervelen. Zondagavond was er de dansgroep MANUCHA uit Spakenburg. Zij dansten religieuze dansen op schitterende muziek, terwijl er gedeelten uit de Bijbel werden gelezen. Heel mooi en indrukwekkend!

We konden elke ochtend na het ontbijt, meedoen met balletachtige ochtend gymnastiek. Op muziek, om lekker los te komen. Ook in de "knutselruimte" werd van alles gedaan. Een kleine greep: schilderen, mandala tekenen, kaarten of corsages maken en speksteen bewerken. Toen kwam de "roofvogelshow". Vanwege de regen, binnen. Prachtige uilen en een inheemse torenvalk, scheerden over ons heen. Behalve hun PUBER uil. Als hij geen zin had, draaide hij zijn kopje om en bleef zitten. Gelach alom. Maar uiteindelijk vloog ook hij. Sommige gasten kregen een leren handschoen aan en dan landde zo'n grote vogel op de hand.

Tussen alle bezigheden door, werden we verwend met allerlei drankjes. De vrijwilligers waren geweldig. Niets was hen teveel. Ontbijt, lunch en diner, het was allemaal goed verzorgd. Een busrit naar de Veluwe was, ondanks het regenachtige weer, de moeite waard. Een gesprek met pastor Miedema, was ook mogelijk.

De voorlaatste avond hadden de vrijwilligers een revue gemaakt, met veel succes. Eén van de spreuken die bij het ontbijt lagen, was de volgende: "God heeft ieder mens iets gegeven, waarmee hij een ander gelukkig kan maken". Die sprak mij aan. Alle medewerkers, ook uit de keuken, kregen een verdiend applaus, de laatste avond. Dit was, mede dank zij de diaconie, een echte VERWEN week. Zeker een aanrader voor nieuwelingen. Ik hoop dat dit beknopt verslag herkenbaar is.

*SLOA = Stichting Lutherse Ontspanningsinitiatieven en Activiteiten