Vacature Diaconaal Werker

De Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam zoekt een diaconaal werker voor de gemeente rond de Lutherse Kerk op het Spui en voor het Luther Museum Amsterdam.

Functieprofiel

Als diaconaal werker krijg je de kans om deze nieuwe functie vorm te geven. Je stimuleert de kerkelijke gemeente om om te zien naar elkaar en om naar buiten te treden. Je legt contacten met de buurt en met maatschappelijke organisaties. Samen met diakenen, gemeenteleden, vrijwilligers en professionals organiseer je activiteiten voor gemeenteleden en voor de buurt. Zo bouw je aan de gemeenschap op het Spui.
Daarnaast ga je aan de slag bij het Luther Museum Amsterdam, waar je projecten opzet en uitvoert die het museum verbinden met buurtbewoners, maatschappelijke organisaties en culturele partijen. Het Luthermuseum wil niet alleen een plek zijn voor het bewaren en tonen van erfgoed, maar juist ook een plek met maatschappelijke relevantie.

Wat we zoeken

We zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega met hart voor diaconaat en gemeenschapsopbouw. Je bent in staat om te pionieren, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken met verschillende betrokkenen. Je voelt je thuis in de Lutherse traditie en bent bereid je te verbinden met de gemeente. Daarnaast beschik je over een relevant HBO-diploma. Je hebt ervaring met praktisch diaconaal werk en bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken.

Wat wij bieden

Wij bieden een afwisselende functie in een betrokken en warme gemeenschap. Je maakt deel uit van een team van vijf diaconaal werkers. Daarnaast heb je vier collega’s in het Luthermuseum en is er bij de uitvoering nauwe samenwerking met gemeentediakenen, vrijwilligers, predikanten, ouderlingen en collega’s van maatschappelijke organisaties. Je komt in dienst bij de Diaconie van de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam en gaat werken vanuit twee locaties: het gemeentecentrum in de Handboogstraat en het Luther Museum op de Nieuwe Keizersgracht. Je werkt onder leiding van de algemeen secretaris van de Diaconie, één van de diakenen van de Lutherse gemeente en de directeur van het Luther Museum.

Arbeidsvoorwaarden

De omvang van de vacature is 24 - 28 uur per week. Aanstelling in eerste instantie voor één jaar met mogelijkheid van verlenging.
Arbeidsvoorwaardenregeling kerkelijk medewerkers PKN. Schaal 9.
Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Zie www.pkn.nl. Deze functie vraagt dat je bereid bent en de mogelijkheid hebt om regelmatig te werken in de avonduren en/of in het weekend.

Sollicitatie

Inlichtingen bij de algemeen secretaris van de diaconie, Martin Teunissen (06 115 627 55; m.teunissen@diaconie.com ). Ben jij klaar om je passie voor diaconaat om te zetten in concrete actie? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 3 juni naar info@diaconie.com. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 juni.