De Groninger Dienst viert het licht

Op zondag 27 oktober 2024 vormt de Lutherse Kerk op het Spui het decor voor de beleving van de Groninger taal, muziek, kunst en samenzijn tijdens de 18e editie van de Groninger Dienst in Amsterdam.

De viering staat in het teken van hoop en inspiratie. In donkere tijden gaan we voor het licht (‘Wie goan veur t licht ‘). Zoals in Ede Staals lied: 'Het het nog nooit zo donker west of t wer altied wel weer licht'. Of in het Taizé-lied 'Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur…'

Dominee Harry Donga preekt over het verhaal van Bartimeüs. De verhalen worden afgewisseld door Groninger liederen en orgelklanken van Christiaan de Vries op het grote Bätz / Witte-orgel uit 1886. Componist en singer-songwriter Arnold Veeman zingt een aantal nummers en in de kerk is het werk te zien van Geert Schreuder - illustrator, schilder van onder andere stillevens en lid van de Groninger kunstkring De Ploeg.

‘Grunn in Amsterdam’ zoekt een coördinator
om mee te helpen bij de organisatie van de Groninger Diensten. Heb je zelf organisatorisch talent en voel je je verbonden met de Groninger taal en cultuur? Of ken je iemand die misschien wel de nieuwe spil van het ‘regelplougke’ zou kunnen en willen zijn? Kijk dan hier!