Woonhof Balistraat Amsterdam

De Lutherse Diaconie investeert in gemeenschappen. Bijvoorbeeld in hofjes (vanaf 1670).
De jongste loot aan de stam van de Diaconie is het Project Woonhof Balistraat.
In december 2022 is het voormalig politiebureau Balistraat 100-104 aangekocht met als doel om hier een woonhof te realiseren met een buurtfunctie.

Het pand Balistraat 100-104 is in het begin van de 20e eeuw gebouwd als buurtschool. In de jaren '30 werd het in gebruik genomen door de GGD. Vanaf 1989 fungeerde het gebouw als politiebureau, locatie Balistraat.

Momenteel is een projectteam bestaande uit architectenduo PonecDeWinter, ontwikkelaar DID bv en een afvaardiging van het bestuur van ons Oude Mannen- en Vrouwenhuis OMVH bezig met de eerste fase van de transformatie van politiebureau naar woonhof. Uitgangspunt van de woonhof is ‘Omzien naar elkaar en naar de buurt’.

Dit meerjarenproject zal op den duur naar schatting 20 wooneenheden opleveren plus een gemeenschappelijke ruimte. Een Adviesgroep denkt intussen na over de inhoud en de ‘mensen’-kant van het project.

Voor meer informatie: info@omvh.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de Nieuwsbrief, om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen.