Jubilea in Luthers Amsterdam

Zondag 25 september was een extra feestelijke dag. De Lutherse gemeenschap vierde 5 jubilea.
In de ochtenddienst in de Oude Lutherse Kerk op Spui was er aandacht voor de diverse kerkelijke en diaconale instellingen. Ds. van de Stoel ging voor, en er was aandacht voor het Joodse Loofhuttenfeest. Het ging o.a. over solidariteit met degenen die geen permanent dak boven hun hoofd hebben. Het bestaan is soms kwetsbaar en we moeten niet vergeten waar we vandaan komen.

Afbeelding met vloer, binnen, meubels  Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ds. André van der Stoel, vergezeld door de drie diaconaal medewerkers (v.l.n.r.):
Elianne Schultz, Arjan Zwagerman en Ilse van Prooijen.

Na afloop van de dienst was er een lekkere lunch, verzorgd door vrijwilligers van De Nieuwe Stad. De karavaan trok vervolgens verder naar Gasthuis In de Roos. Dit is, mede dankzij de Diaconale Adventsactie van 2021, flink gerenoveerd. Daarnaast is dit Gasthuis al 10 jaar een plek van gastvrijheid voor mensen die even een ademplek nodig hebben. Reden genoeg voor een feestelijk moment van "heropening" met een kaars, een toast en een speech te midden van een mooie groep mensen.

De Augustanahof vierde op zaterdag 24 september haar 1e lustrum tijdens de landelijke Burendag. Gasthuis In de Waard bestaat dit jaar 5 jaar en het Oude Mannen- en Vrouwenhuis al 250 jaar, sinds 1772!.

De feestelijke zondag werd afgesloten met een borrel in de Maarten Luther Kerk. Deze lutherse kerk in de Rivierenbuurt viert dit jaar haar 85e verjaardag. Dankbaar zijn wij voor alle mooie initiatieven, waar oog is voor mensen. We zijn trots dat we zoveel plekken hebben om dit gestalte te geven!