Corona noodhulp buiten Nederland

Als Diaconie steunen we niet alleen mensen in Amsterdam, Haarlem en de regio die ten gevolge van corona extra aandacht en zorg nodig hebben. We steunen ook noodhulpprojecten i.v.m. corona wereldwijd, zoals in Afrika en het Midden-Oosten. Dat doen we via de Lutherse Wereld Federatie LWF. Er wordt samengewerkt met lokale kerken en met partners die we kennen.

We steunden onder andere het kerkelijk ziekenhuis in Napels als teken van solidariteit metj de medische zorg voor coronapatienten. Van bisschop Bludau van de Lutherse kerk in Italië kregen we een bijzondere bedankbrief terug.

De bisschop schrijft:

“Beste Lutherse vrienden in Amsterdam, Hartelijk dank voor jullie donatie! Jullie bericht maakt me gelukkig. Enerzijds is het een belangrijke bijdrage voor het werk in het ziekenhuis van Napels. (… Anderzijds zie ik jullie steun als een signaal van christelijke gemeenschap. Jullie gift, in een tijd waarin de situatie overal in Europa, wereldwijd én in Nederland steeds moeilijker wordt, is erg bemoedigend.
 
Daarom namens de Lutherse Kerk in Italië, en namens der Italiaanse bevolking: hartelijk dank voor jullie steun. (…) Laten we samen bidden dat we een uitweg uit deze moeilijke situatie in Italië, in Nederland en wereldwijd vinden.”
 
Best regards
 
Heiner Bludau, dean of the ELCI.

Kijk verder voor een artikel en filmpje van het Protestantse Persagentschap over het werk in het ziekenhuis.