´Licht voor Beiroet’ - Diaconale Adventsactie voor onderwijs aan jongeren in Bourj Hammoud

De opbrengst van de Diaconale Adventsactie is dit jaar bestemd voor het Manara jongerencentrum in de wijk Bourj Hammoud in Beiroet. Wij willen graag alle 200 jongeren voorzien van een goedgevulde schooltas, en de extra uitjes voor de jongeren betalen. Kosten € 34 per schooltas, en € 17 per jongere voor de uitjes. Uw gift is van harte welkom!

Update!
Tot en met half januari bracht de Adventsactie € 7.204,50 op. Hartelijk dank! De jongeren stuurden twee filmpjes om u te bedanken voor uw giften.

Advent is een tijd van verwachten, we reiken naar het Licht. Jongeren in Bourj Hammoud zitten echter figuurlijk in het donker. Er wonen in de wijk diverse bevolkingsgroepen zoals Libanezen, Armeniërs, Syrische en Irakese vluchtelingen. Dit zorgt voor veel uitdagingen. Er is veel armoede en de stad heeft nog te kampen met de gevolgen van de zware explosie in augustus. Het Manara jongerencentrum van Youth for Christ – Manara betekent licht – helpt jongeren in het stichten van vrede, het bieden van opleidingskansen en een veilige plek is om te ontspannen. Vanwege de coronacrisis is er een lockdown en kunnen de jongeren niet naar school. Juist nu is onderwijs belangrijk om de negatieve spiraal te doorbreken. Van harte ondersteunen we dit project, oa. ook ondersteund door Kerk in Actie, en reiken zo perspectief en licht aan voor een betere toekomst.

Wij willen de jongeren heel concreet ondersteunen door voor alle 200 jongeren die het naschools onderwijs project volgen een goed gevulde schooltas te geven (kosten per tas € 34,-) en voor elke jongere de extra uitjes te betalen (per leerling € 17,- per jaar).

U kunt dit project ondersteunen door: