Theater Met eLKaar speelt "Als ik toch...."

Het 10e theaterseizoen is weer ten einde, maar wat waren het twee enorm leuke voorstellingen. Afgelopen week op donderdag 27 & vrijdag 28 juni voerde theatergroep Met eLKaar twee theatervoorstellingen op in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam Zuid. Na negen maanden met elkaar gerepeteerd te hebben, aanpassingen te hebben gedaan en vooral lol gemaakt te hebben was het tijd om het publiek te laten zien wat wij bereikt hadden.

Donderdagmiddag was de eerste voorstelling. Met ongeveer 35 gasten, een mooie opkomst. De voorstelling liep erg goed en naderhand waren er veel positieve geluiden te horen. Zowel de bezoekers als ook vrijwilligers en natuurlijk ons theatergezelschap was erg enthousiast. Vrijdagavond was de tweede en laatste voorstelling. Maar niet voordat wij nog lekker uit eten geweest zijn met elkaar. Dit was ook het moment waarbij we diverse mensen hebben bedankt voor hun bijdrage. Zoals Ton, die op het laatste moment als inval-acteur mee heeft gespeelt, vanwege het afvallen van een andere deelnemer. En ook Eva wilden we graag bedanken. Zij heeft als Mission House-vrijwilligster een jaar lang ons gezelschap ondersteund en ook meegespeeld.

Vrijdagavond was het dan zover, de laatste show. Weer een geweldige ervaring waarin wij de voorstelling ‘Als ik toch…’ nogmaals mooi gespeeld hebben. Het publiek, verdubbeld sinds gisteren, was weer razend enthousiast. Diverse reacties over het professioneel ogende decor, of de geweldige techniek met zeer goed licht en geluidsondersteuning kregen wij te horen. En bovenal een heel mooie en bijzondere voorstelling heeft men het gevonden. Naderhand mocht een borrel natuurlijk niet ontbreken en konden we familie, vrienden en collega’s even de hand schudden en de felicitaties in ontvangst nemen.

Terugblikkend op het geheel was het een pittig seizoen, met veel veranderingen waarbij de nodige flexibiliteit en energie nodig is geweest. Dat is echter al vergeten zodra je op het podium staat, en twee geweldig mooie shows kan spelen. Al met al hebben we enorm veel te danken aan regisseur Hans Hollander, die ons erdoor heeft getrokken met zijn creatieve visie en vasthoudendheid. Verder dank aan Stadsdeel Zuid voor hun financiële ondersteuning waardoor dit alles mede mogelijk is geworden. Tenslotte willen wij ook graag alle mensen bedanken, van de techniekploeg tot en met de vrijwilligers. Zij hebben allerlei taken opgepakt rondom de voorstellingen. En natuurlijk ook een bedankje voor de bezoekers van de voorstellingen. Allen dank voor jullie inzet, enthousiasme en waardering. Door al die mensen kon ons theatergezelschap schitteren op het podium!

Wessel Nijholt.