Regenboogvlag gehesen als teken van protest tegen Nashville-verklaring

De Evangelisch-Lutherse Gemeente van Amsterdam en de Lutherse Diaconie sluiten zich van harte aan bij de verklaring van de Synodale commissie van de Evangelisch-Lutherse Synode. Onze gemeente is pijnlijk getroffen door de inhoud van de Nashvilleverklaring en verwerpt deze ten stelligste; sinds jaar en dag is zij een plek waar iedereen welkom is, ongeacht gender of seksuele geaardheid.Verklaring van de Synodale Commissie van de Evangelisch-Lutherse Synode:

'Bij vele kerkgebouwen is op dit moment de regenboogvlag uit gestoken als reactie op de zogenaamde Nashville-verklaring.
Daarmee kunnen we als kerk duidelijk maken, dat wij de inhoud van die verklaring ten scherpste afwijzen en dat bij ons iedereen welkom is, los van hoe wij leven en van wat ons ook van elkaar doet verschillen.
Met het voeren van de regenboogvlag zeggen wij tegen iedereen die zich door die zogenaamde Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt: Wees welkom bij ons zoals je bent!'

dr. Andreas Wöhle, president van de Evangelisch-Lutherse Synode in de Protestantse Kerk.


Ook bij de Oude Lutherse Kerk aan het Spui en aan het Diaconaal Centrum In de Zwaan in de Maasstraat hangt de regenboogvlag uit.

Zie ook https://twitter.com/diaconieinmokum.