Op bezoek in het klooster in Zwolle

Op zaterdag 13 april gingen we met een grote groep mensen vanuit Amsterdam op pad met de GroenGrijs bus naar Zwolle. Er stond namelijk een dagje uit naar het Dominicanenklooster gepland. Het was een bijzonder mooie dag, jammer genoeg niet door het weer, maar vooral door de inhoud van het programma en de ontspannen en gezellige sfeer.

Vanuit de Lutherse Diaconie / de Maarten Luther Kerk en het Plein van Siena was namelijk het idee ontstaan om een dagje uit te organiseren met een meer religieus thema. Zodoende ontstond het plan om een bezoek te brengen aan het Dominicanenklooster in Zwolle.

Het zou een dag worden waarop we leerden over de oorsprong en de visie van het klooster, én geïnspireerd werden door de kloosterspiritualiteit. Na de ochtendkoffie met heerlijk gebak werden wij rondgeleid door een aantal deskundige en vriendelijke vrijwilligers, die veel wisten te vertellen over het klooster. Vervolgens kregen wij een prachtig orgelconcert met diverse bijzondere muziekstukken te horen op het grote en indrukwekkende orgel. De ochtend sloten wij af met een heerlijk en uitgebreid lunchbuffet, waar we even gezellig met elkaar konden bij praten en genieten van het eten.

In de middag stond een zingevend en inspirerend programma ons te wachten, namelijk een actieve wandeling door Zwolle met een gids, of een kloostermeditatie onder leiding van de pater van het klooster. De twee groepen kwamen beide weer helemaal vol van indrukken, inspiratie en bezieling terug. Iedereen was erg enthousiast over beide elementen. Na nog een kop koffie of thee keerden we voldaan terug naar Amsterdam.

Terugkijkend was het een erg geslaagde dag, met veel positieve reacties van de deelnemers. Ook de samenwerking tussen Plein van Siena, de Lutherse Diaconie en de Maarten Luther Kerk verliep zeer soepel. Een dergelijke samenwerking belooft veel moois voor de toekomst!

Dank aan alle organisaties en mensen die mee hebben geholpen om deze geslaagde dag mogelijk te maken!