Ilse van Prooijen stelt zich voor

Sinds half juli is het team van de Diaconie een diaconaal werker rijker: Ilse van Prooijen volgde Sophie Kwant op als diaconaal werker voor de Gasthuizen en het gemeentediaconaat. Zij stelt zich graag aan u voor.

Ik ben Ilse van Prooijen, 35 jaar oud en ik woon in Amsterdam Slotervaart. Samen met mijn man en zoontje woon ik in Leefgemeenschap Slotervaart. Ik ben opgegroeid in Wageningen en voor mijn studie psychologie naar Leiden verhuisd. Na mijn studie heb ik verschillende banen gehad in de maatschappelijke sector en in het onderwijs in Leiden en omgeving.

We wonen inmiddels 3 jaar met veel plezier in Amsterdam. Ik geniet van de stad met zoveel historie, mooie gebouwen en de grachten. De veelkleurigheid van de mensen die je in onze stad tegenkomt vind ik geweldig. Het is fijn om in Slotervaart in een relatief groen gedeelte van de stad te wonen, met de Sloterplas om de hoek. In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn gezin op pad.

Sinds 15 juli werk ik voor de Lutherse Diaconie, een mooie plek om te werken. Ik zie van dichtbij dat Amsterdam niet alleen een stad is om te genieten maar dat het helaas soms ook ontbreekt aan recht,  liefde en barmhartigheid. Ik ervaar dat juist op die plekken de Diaconie present wil zijn en ik ben erg blij om mij hiervoor te mogen inzetten.