Diaconale Adventsactie 2019

Een zorg minder is een kans meer

Advent begint op zondag 1 december, een tijd van verwachten. God ziet om naar mensen en wij willen omzien naar elkaar. Jaarlijks kiezen we een doel uit om te ondersteunen met de Adventsactie. Dit jaar hebben we gekozen voor stichting Hebben&Houwen. Deze kledingbank wil graag een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in Amsterdam. Door mensen goed te kleden krijgen zij de kans om mee te doen in onze maatschappij. De doelgroep bestaat uit Amsterdammers met de laagste inkomens. Voor kinderen is speciale aandacht.


Hebben&Houwen is een mooie kledingwinkel, met goede, eigentijdse en schone kleren waar mensen persoonlijk gestyled worden. De mensen krijgen hier de kans om twee keer per jaar een garderobe uit te zoeken. Door de persoonlijke aandacht en mooie kleding krijgen mensen gelijk een beter gevoel over zichzelf. Dit draagt bij aan zelfvertrouwen en aan sociale acceptatie. Naast het kleden van mensen levert de kledingbank een bijdrage aan het milieu door kleding opnieuw te gebruiken of te recyclen.

Bij Hebben&Houwen komen mensen op afspraak. Zo is er tijd en aandacht voor ieder persoonlijk. Mensen worden verwelkomd met een kopje koffie en krijgen hun eigen stylist mee de winkel in. Na helemaal gestyled te zijn is je outfit pas compleet met goede onderkleding en sokken. Niemand is blij met een tweedehands onderbroek, daarom wordt dit nieuw gekocht. Met de adventsactie willen we zorgen dat iedere persoon die in de winkel komt voorzien kan worden van nieuw ondergoed en nieuwe sokken. Ook goede schoenen zijn erg belangrijk. Er is echter een tekort aan kinder- en herenschoenen.

Met uw bijdrage kunnen we zorg dragen voor de aankoop van sokken, ondergoed en schoenen. In het kader van ons motto 'omzien naar elkaar' hopen we op een mooi bedrag voor de kledingbank.

Op de website van Hebben&Houwen vindt u nog meer informatie.

De Adventsactie 2019 van de Lutherse Diaconie Amsterdam bracht t/m eind febrauri 2020 een bedrag van € 6.875,99 op. Hartelijk dank voor uw gift!