Een avond voor Alle Zielen

Mensen vergeten hun dierbare overledenen nooit. Of het kort geleden of jaren terug is, veel mensen weten precies de sterfdag van hun vader of moeder, hun partner, kind, kleinkind, beste vriend of vriendin…Het is voor velen fijn om alleen of met anderen samen stil te staan bij degenen die we moeten missen.

Veel van de traditionele gezamenlijke rituelen rondom gedenkdagen van overledenen, zoals Allerzielen, de dag waarop men bidt voor de overledenen, kaarsjes voor hen opsteekt en hen herdenkt, zijn weggevallen. Daarom is op de avond van Allerzielen de Oude Lutherse Kerk aan het Spui open, en is er voor iedereen gelegenheid om zijn of haar geliefde overledenen te gedenken, voor hen een kaarsje te branden en hun namen op te schrijven in het ‘Boek van de herinnering’. Er worden gedichten en teksten voorgedragen, er is muziek en stilte: een avond voor alle zielen op het Spui.

We hebben  diverse musici te gast: Nannie Schuller (zang), Lisa and Friends (zingen Clapton), Tijmen (gitaar), Gerard (zang)  en Mirte (viool), Rich Chang (piano, speelt Chopin). En er zijn teksten en gedichten door Cheryl Vliet, Guido Leerdam en Marieke Brouwer.

De kerk staat open voor iedereen die stil wil staan bij het verlies van een dierbare. 

Na afloop is er het café voor alle zielen en heffen we het glas op absent friends and family.

Datum: zaterdag 2 november
Waar: Oude Lutherse Kerk aan het Spui
Aanvang: 20.00 uur - 21.15 uur
Toegang: uw gift.