Wittenberg verbouwd

Ons voormalig Oude Mannen en Vrouwen Huis aan de Nieuwe Kerkstraat/Nieuwe Keizersgracht is verbouwd tot 116 appartementen. Deze verhuren we aan SACO-Appartments. Met de opbrengsten gaan we nieuw diaconaal werk doen, vooral in onze stad, maar ook wereldwijd.

Een goed voorbeeld hiervan is de in september 2017 geopende Augustanahof in Bos & Lommer. Maar ook startten we met nieuwe kerk- & buurtactiviteiten in Amsterdam Zuidoost en Haarlem. Ook steunen we met de opbrengsten van de verhuur de aan de Grieks-Orthodoxe Kerk in Jeruzalem gelieerde ATTA thuiszorgorganisatie voor kwetsbare ouderen op de Westbank en binnenkort in Gaza.

De voormalige goed bewaarde regentenkamers en de kerkzaal (met de 18e eeuwse burgemeesterspoort) houden we in eigen beheer. Hier komt later het vernieuwde Luther Museum Amsterdam. De kerkzaal zal daarnaast ook worden ingezet voor activiteiten van kerk en diaconie, waaronder buurtactiviteiten. Ook blijft de kerkzaal in gebruik voor verhuur o.a. als trouwlokatie.

Kijk verder voor een film met een verslag van de verbouw, van de hand van Martin van der Zwaard en Maurits Dijksterhuis.