Vrijwilligers Mission House

Dit jaar zijn er maar liefst drie vrijwilligers uit het Mission House aan het werk bij de Lutherse Diaconie. Léa uit Frankrijk werkt op donderdag in de Augustanahof en op maandag in De Nieuwe Stad, Annika uit Duitsland werkt ook bij De Nieuwe Stad op Maandag, en Eva uit Oostenrijk doet mee aan het Theaterproject Met eLKaar.

 

 

 

Ik ben Léa, 19 jaar oud en ik kom uit Frankrijk. Ik ben een vrijwilliger in het Mission House. Elke maandag help ik in de Nieuwe Stad en elke donderdag in de Augustanahof. Ik hou erg van muziek. Ik heb bijvoorbeeld deel uitgemaakt van een professioneel gospel koor. Ik heb een jaar in de Verenigde Staten gewoond. Ik ben nu net klaar met de middelbare school, waar ik de richtingen Economie, Sociaal en Wetenschap deed.

Mijn naam is Annika en ik ben 18 jaar oud. Ik kom uit Duitsland, uit Baden-Württemberg (Zwarte Woud) en ik ben de oudste van drie kinderen. Voordat ik naar het Mission House kwam heb ik vier jaar op een kostschool gezeten, waar ik een studiebeurs voor had. Ik vond het erg leuk om samen te leven met mensen van mijn eigen leeftijd. Daarom heb ik ook besloten om een jaar in de internationale leefgemeenschap van het Mission House te willen verblijven. Ik ben opgegroeid in de Lutherse kerk waar mijn vader dominee was. Net als Léa ben ik net klaar met de middelbare school. Ik hou erg van muziek, van skiën en van gezellig samenzijn met mijn vrienden.

 

Hoi, ik ben Eva! I am 18 years old and come from a tiny village in Austria. After finishing high school I wanted to go abroad, make new experiences and do something good at the same time. That's why I am here in Amsterdam now for ten month. Together with seven other young volunteers from all over Europe, I live in the Mission House and during the week I am helping in different projects for homeless people, elderly people, children or disabled people. One of these projects is the "Theaterproject" which I am very looking forward to! Since I was a child I have loved acting and singing and in school I also played in a few theatres and musicals. To be on stage was always a great joy for me and also during the rehearsals I had a lot of fun! I hope that in the Theaterproject i can give this joy to other people and that I maybe can help with my skills I have learned during my school time. I am very glad and thankful to be part of this project and look forward to the coming month with this theatregroup!

Deze jongeren wonen van september tot juni in het Mission House, en doen vrijwilligerswerk bij verschillende diaconale projecten in Amsterdam. Zo verruimen ze hun blik! De Diaconie steunt het werk van het Mission House van harte, met een bijdrage van € 3.000 per jaar. Meer informatie op missionhouse.nl/.