De Passion in Amsterdam ZuidOost

Het tv-programma “The Passion” wordt dit jaar op Witte Donderdag 29 maart in Amsterdam ZuidOost opgenomen. Hierbij zijn vele kerken betrokken, waaronder de Evangelisch-Lutherse gemeenschap in De Nieuwe Stad.

De afgelopen weken zijn bij de buurtinloop De Nieuwe Stad op Maandag al tientallen vlaggen geknutseld die meegedragen zullen worden in de optocht op 29 maart. Door deze vlaggen willen we uitdrukken dat we in Zuidoost samen optrekken en naar elkaar omzien, ook al zijn we verschillend qua achtergrond.
Door een fotograaf is in De Nieuwe Stad een aantal van deze verschillen vastgelegd. Wij zijn op de foto gegaan met mensen van verschillende culturen, verschillende kerken, verschillende leeftijden, etc. De mooiste foto’s zullen te zien zijn in de foto-expositie “Ik zie jou”, vanaf donderdag 29 maart in De Nieuwe Stad.

Op woensdag 28 maart vindt er in De Nieuwe Stad om 18.30u een vastenmaaltijd plaats, gevolgd door een Lutherse vesper, met als thema “God zien en niet geloven” (gebaseerd op Johannes 6:35-46).

Op donderdag 29 maart zelf is De Nieuwe Stad vanaf 13:00 uur open. In groepjes kunnen mensen de buurt in om verschillende gebedshuizen in Zuidoost te bezoeken. Wilt u ook deelnemen aan een wandelgroep? Neemt u dan contact op met scriba@pgzo.nl onder vermelding van “wandeling migrantenkerken”.

Blijft u liever in De Nieuwe Stad? U kunt hier op 29 maart vanaf 13.00 uur genieten van een warme kop koffie en thee, gezelschap, een goed gesprek, het branden van een kaarsje of een creatieve activiteit. Om 18.00 start een gezamenlijke viering van de Evangelisch-Lutherse en de Protestantse gemeenschap. Vanaf 19:00u kan er genoten worden van een multicultureel buffet. Om 20.00 uur kijken we met elkaar de live uitzending van The Passion.

Foto uit de expositie "Ik zie jou".

De Drie Stromen
Ook in kerkgebouw De Drie Stromen (Protestantse Gemeente ZuidOost) worden activiteiten georganiseerd rond De Passion. Lees verder voor het programma.

The AfterPassion
Na de Passion organiseert Thuis in Zuidoost (een nieuw pioniersproject vanuit de Protestantse Kerk in Nederland) een jongerencafé waar wordt teruggeblikt op The Passion en waar ruimte is om na te praten. Kortom: na The Passion ben je als jongere hier op de juiste plek!

Vrije inloop tussen 21.30 uur en 23.30 uur in restaurant East Harbour, Hoekenrode 4 (tegenover station Bijlmer Arena, 5 minuten vanaf de lokatie waar de Passion wordt opgevoerd). Drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening. Via de website van Thuis in ZuidOost en de Facebookeventpagina blijf je op de hoogte.