Nieuwe regisseur Theatergroep
Met eLKaar

Theatergroep Met eLKaar bestaat al 9 jaar uit een vrolijke, diverse groep mensen uit de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid. Jonge en oudere buurtbewoners met allemaal verschillende levensverhalen, met en zonder psychiatrische ervaring. De Theatergroep wordt georganiseerd door HVO Querido en de Lutherse Diaconie - Maarten Luther Kerk (MLK) aan de Dintelstraat. Sinds dit jaar is Hans Hollander de regisseur, en: we zoeken nog spelers!

We vroegen Hans zich aan u voor te stellen:

"Hallo! Ik ben Hans Hollander. 45 Jaar oud, vader van een zoon van 12, woonachtig midden in de bollenstreek en van beroep theatermaker, regisseur en dramadocent.

Op mijn zesde verjaardag mocht ik ooit kiezen tussen voetbal of toneel als hobby. Dat leek mijn ouders goed voor me. Het werd een toneelclub. Eerst 1 uurtje per week. Later meerdere uren per dag!  Vanaf dat moment vormt theater en alles wat daarbij hoort een belangrijk deel va mijn leven.

De toneelschool was dan ook een bijna vanzelfsprekende stap na de middelbare school. Ook al duurde het wel een paar jaar voor ik werd toegelaten...

Na die opleiding werkte ik als docent en regisseur in binnen en buitenland met voornamelijk jongeren, volwassenen en studenten aan toneel, film- of boekbewerkingen en muziektheater.

In mijn voorstellingen zit altijd heel veel muziek, en niet alleen gesproken tekst maar vaak ook veel stil spel. Ik houd ervan om met spelers samen te zoeken naar vormen om een verhaal te vertellen die het best passen bij de speler die het moet spelen. En het allerbelangrijkste: (toneel)spelen moet vooral heel leuk zijn!

Voor mij is de groep en het totaal belangrijker dan het individu. Theater maak je vooral samen!

Sinds begin oktober ben ik de nieuwe regisseur van Theatergroep Met eLKaar.
Daarnaast ben ik ook artistiek leider van MuBo, Stichting voor muziektheater in de Duin- & Bollenstreek en maak ik nog meerdere voorstellingen.Ik zie je graag bij de voorstellingen of de repetitites!"

 

Elke week is het weer een verrassing wat het theater en de theatergroep te bieden heeft. Samenwerken aan een mooi theaterstuk wat opgevoerd wordt in juni. Goede begeleiding van zowel de regisseur als de begeleider van HVO Querido en de diaconaal werker van de Maarten Luther Kerk. Bijzondere ontmoetingen en ervaringen met bijzondere mensen. De regisseur kan als geen ander ieders persoonlijk talent aanboren en mensen op weg helpen richting het podium.

Voor nieuwe spelers is het belangrijk dat zij het leuk vinden om deel uit te maken van een divers samengestelde groep van ongeveer 10-14 personen. Liefst woonachtig in Amsterdam Zuid, maar dat is niet verplicht. De deelnemers spelen samen en geven mede vorm aan een nieuw seizoen & een nieuw theaterstuk van theatergroep Met eLKaar. Repetities zijn op woensdag van 13.30-15:30 uur, van oktober 2018 tot en met mei 2019. In juni zijn er dan twee voorstellingen. U kunt nog aansluiten!

Voor aanmelding of informatie: Wessel Nijholt, diaconaal werker, w.nijholt@diaconie.com, 06-40502888

of

Irene Meijer, activiteitenbegeleider HVO-Querido DOET!, irene.meijer@hvoquerido.nl, 06-51325068

(Als u binnen deze website www.diaconie.com zoekt op "Met eLKaar" vindt u veel informatie over de theaterstukken van de afgelopen jaren.)