Op vakantie met de SLOA

De Stichting Lutherse Ontspanningsinitiatieven en Activiteiten (SLOA) organiseert al jaren gesubsidieerde vakanties voor Lutheranen die anders niet zo makkelijk op vakantie zouden kunnen: ouderen, mensen met een zwakke gezondheid en / of een smalle beurs. En zoals elk jaar genieten ook deze zomer veel Amsterdammers van een week vakantie, in Lunteren, Doorn, Diessen, of op een andere mooie lokatie. Mw. Bep Pals vierde vakantie in Wezep. Ze schreef voor ons een vakantieverslag.

"Op 17 juni kwamen we aan in Wezep, bij vakantieoord IJssselvliedt. Daar werden we met koffie, thee en cake ontvangen.

In de loop van de week waren er leuke dingen gepland, zoals fietsen in de bossen op een duofiets, en een erg leuke bonte middag. Er waren maar liefst twee muziekavonden; op één avond liepen we in polonaise door het gebouw. We gingen naar Hattem om te winkelen, en ik kocht er voor het eerst sinds jaren een jurk. Ook hebben we nog een watergevecht gehouden: het leek wel of de jeugd in mij naar boven kwam.


Koffie en thee op het terras.


Mandala's kleuren.

De verzorging en het eten waren erg goed op IJsselvliedt. Ik heb er inmiddels een kleinkind bij: een van de verzorgenden van 18 jaar die mij oma noemde, leuk hè? De laatste avond hadden we een erg goed verzorgd slotdiner.

Na een week, op 24 juni, ging ik weer terug naar Amsterdam. Bij leven en welzijn wil ik volgend jaar weer naar IJsselvliedt. Ik heb het er erg naar mijn zin gehad.


Schilderen.

Mw. Pals-Silvester."

Wilt u volgend jaar ook mee met zo'n verzorgde vakantie, of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? We sturen rond Kerst informatie aan de diakenen; zij kunnen u t.z.t. verder helpen.
Of wilt u mee als vrijwilliger? Om de gasten de week van het jaar te bezorgen zijn elk jaar ongeveer 1400 vrijwilligers nodig, op diverse vakantielokaties. Vooral verzorgenden, maar ook koffieschenkers, meewandelaars, rolstoelduwers... Kijk op hetvakantiebureau.nl/word-zorgvrijwilliger voor meer informatie.

Voor meer informatie over de SLOA: www.sloavakantie.nl.