Stralen in het donker

African Divine Church, Kenia

Het ADC in Kenia bouwt in Koiban, Kenia een school voor kinderen met en zonder beperking. Er is inmiddels genoeg geld ingezameld voor de bouw van klaslokalen met toiletten; het volgende project is de bouw van slaapkamers bij de school. De Diaconie steunt dit project van harte.

In de eerste fase hebben we geld ingezameld voor vier klaslokalen en zes toiletten. Deze worden nu gebouwd. We zijn nu bezig geld in te zamelen voor de tweede fase van dit project, en dat is een gebouw met slaapkamers.

Het anders zo stralende gezicht van Loice, het hoofd van de school in Koiban in Kenia, staat donker. “Twee kinderen van onze school zijn onlangs overleden. De ene was Honest, een jongen van 13 jaar, hij had meervoudige beperkingen. Zijn moeder was naar de markt gegaan. Toen ze thuis kwam lag de jongen dood in de hut. Feitelijk was Honest een zware last voor haar. Het andere kind was epileptisch. Hij was onderweg naar school en kreeg een aanval. Hij was alleen en werd dood gevonden.

Loice is het hoofd van de school in Koiban.

Als we hier een gebouw met slaapkamers hadden gehad dan was dit niet gebeurd. zegt Loice. In zo’n gebouw kunnen de kinderen slapen en verzorgd worden. Er zal een verpleegster zijn en twee verzorgsters. Deze kinderen hadden we kunnen redden.

Bij de gedachte aan de nieuwe slaapkamers begint Loice weer een beetje te stralen.

De Lutherse Diaconie steunt ADC al jaren. In 2017 met 2 giften van elk € 2.500.

Hartelijk dank voor uw steun!