500 Bezoekers 10e Groninger Dienst

Maar liefst 500 mensen bezochten de 10e Groninger kerkdienst op zondag 30 oktober in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam.

De Groningse Commissaris van de Koning dhr. René Paas, van huis uit Drent, las een bijbelgedeelte in het Gronings voor. Hij kreeg ook het jubileumboekje ‘Grunn in Amsterdam’ overhandigd. Kunstenaar Henk Helmantel exposeerde zijn werk en vertelde in de dienst iets over wat roeping - het thema was ‘Ie binnen roupen’ - ‘U bent geroepen’ – voor hem betekent. Mannenkoor Deocantemus o.l.v. Joke Dorgelo zong de sterren van de hemel.

De Groninger vlag wordt gehesen

Koster Haro Janssen hijst de Groninger vlag
voor de Oude Lutherse Kerk

Het koor gaf zelfs nog een toegift met Het Peerd van Ome Loeks toen ds. Harry Donga, die al die 10 jaren als ‘domie’ voorging in de Groninger Diensten toegesproken werd, en symbolisch het beeldje van Het Peerd van Ome Loeks uitgereikt kreeg.

Mannenkoor Deo Cantemus

Mannenkoor Deo Cantemus uit Zuidlaren zingt

De collecte voor o.a. het Wereldhuis - ademplek voor ongedocumenteerden in Amsterdam - bracht in totaal € 1.708,45 op. Migranten steunen migranten!

RTV Noord maakte een reportage. Deze kunt u bekijken op http://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10250/Expeditie-Grunnen/aflevering/6400 (vanaf 2 minuut 55).

De Groninger Provinciale Protestantse Kerkbode schreef een artikel over de Groninger Dienst.

Ds. Harry Donga (rechts) ging alle 10 keren voor in de Groninger Dienst,
en kreeg daarom een beeldje van het Peerd van Ome Loeks
uit handen van Hanne Wilzing

Het jubileumboekje ‘Grunn in Amsterdam’, waarin ook integraal de preek van ds Harry Donga is opgenomen, kunt u hier bekijken.

De 11e Groninger Dienst is gepland voor zondag 5 november 2017, om 10.30 uur in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Als u ons uw mailadres doorgeeft via info@diaconie.com houden we u graag op de hoogte.