Met Luther de paden op....

Van 17 t/m 22 oktober maakte een groep van 41 gemeenteleden een reis naar de (Duitse) Luthersteden Eisenach, Erfurt, Wittenberg en Meiningen.

Verschillende plekken die verbonden zijn met Luther en zijn wereld werden bezocht, zoals het vertrek in het Wartburgklooster waar Luther in het ontzagwekkende tempo van 10 weken het Nieuwe Testament uit het Grieks in het Duits vertaalde. Ook woonden we de eredienst bij in de Schlosskirche Wittenberg (waar Maarten Luther en mede-reformator en vriend Philipp Melanchthon begraven liggen), en enkele miniconcertjes in het Bach Haus in Meiningen.

Hartelijk dank aan het organiserend trio ds. Andreas Wöhle, Elsa Aarsen en Dolly van de Laar voor deze mooie en inspirerende opmaat tot het jaar van de Reformatie 2017!

Zie hieronder voor een foto-impressie.

Guido Leerdam.

Luthers werkplek op de Wartburg

Luthers kamer op de Wartburg.

Het reisgezelschap in het Lutherbos

Het resigezelschap in het bomenpark in Wittenberg waar bomen uit de "hele wereld" staan, geplant door diverse "grootheden" op Luthers terrein. In het midden de Nederlandse boom, geplant door ds. Susanne Freitag. Van bovenaf gaat dit park eruit zien als de Lutherroos.

500 Jaar reformatie - 500 bomen in Wittenberg. Een teken van het groeien van de oecumenische gemeenschap. Protestantse Kerk in Nederland, ds. Susanne Freytag.