Presentatie boek Molenpagestichting - 
een Hervormd-Luthers hofje in Amsterdam

Op zaterdag 29 november 2014 zal om 15.00 uur de presentatie plaatsvinden van het boek ‘De Molenpage-Stichting, een Hervormd-Luthers hofje in Amsterdam sedert 1918’, in de Bestuurskamer van de Lutherhof.

Dit boek, geschreven door de Lutherse kerkhistoricus drs. Th.A. Fafié (Haarlem), vormt een uniek document over de bijna 100-jarige geschiedenis van het meest onbekende Lutherse hofje in Amsterdam. De heer Fafié zal tijdens de presentatie een korte samenvatting geven van de geschiedenis van een wel heel bijzonder hofje. De Molenpage-Stichting ontstond in 1918 als gevolg van het testament van mevrouw Hendrina Maria Molenpage (zie foto homepage), en heeft als doelstelling het huisvesten van alleenstaande dames op leeftijd, bij voorkeur van Evangelisch-Lutherse of Nederlandse Hervormde huize. Het boek telt ca. 260 bladzijden en is geïllustreerd met vele foto’s gemaakt door de Haarlemse fotografe Annemarie Mast, alsmede oude archieffoto’s, en ook met een opgave van archivalia en literatuur.

De Molenpage-Stichting bewoonde met 5 bewoonsters tot 2011 een eigen pand aan de Vossiusstraat 13 te Amsterdam. Van deze 5 bewoonsters wonen er sindsdien 4 op De Lutherhof; de 5e bewoonster is naar het buitenland verhuisd. De besturen van De Lutherhof en van de Molenpage-Stichting werken nauw samen en nemen gemeenschappelijk beslissingen over het reilen en zeilen van De Lutherhof en De Molenpage-Stichting.

Om een exemplaar van dit boek te verkrijgen kunt u tijdens de presentatie intekenen; het boek wordt u dan bij vertrek van de presentatie kosteloos overhandigd. Het boek kan ook later besteld worden bij de SLUB (Stichting Lutherse Uitgeverij en Boekhandel) te ’s-Gravenhage, Lutherse Burgwal 7, 2512 CB ‘s-Gravenhage, tel. 070-3648094 of per e-mail slubdenhaag@hetnet.nl.
Bij bestelling na de presentatie worden de verzend- en portokosten in rekening gebracht.

Aanmelden voor de presentatie en meer informatie bij de secretaris van de Molenpage-Stichting, secretaris@molenpage.nl.