Maatschappelijke stage "In de Zwaan"

In de laatste week van januari liep Christina, leerlinge uit de derde klas Mavo van het Montessori College Oost, een week lang maatschappelijke stage bij de Lutherse Diaconie. Zij liep vooral mee met Sofia Nap van Kopje Thee plus Zuid, maar sprong ook bij op het Diaconaal Bureau "In de Zwaan" en in de Maarten Luther Kerk. Verder had ze een interview met een diaken, en werd ze bijgepraat over het leven in het Mission House.

Hieronder haar verslag:

'Mijn ervaring om bij Diaconie stage te lopen is een leuke en goede ervaring. Toen ik er voor mijn eerste werkdag kwam met de mensen die er werken werd ik gelijk verwelkomd en voelde ik me gelijk  thuis. Ik kreeg een goede indruk van wat er allemaal te doen valt en wat voor moeite en tijd er in zit. Om de zwakkeren en de ouderen te helpen.

Ze staan altijd klaar voor de mensen. Ze doen hun best om iedereen te helpen, maar soms lukt dat niet. Als het niet lukt bij hun gaan ze altijd op zoek naar een oplossing samen met u! Dat heeft bij mij zeker een goede indruk gemaakt!  En hoe het is om dit soort werk te doen. Mocht ik best veel doen zoals bij mensen langs gaan om een gesprek te voeren of wat dingetjes te halen. Maar mocht ook met dingen meedenken en dat vond ik leuk om te doen.'

Christina.