Zeven Amsterdamse scholen gaan
voor Plek onder de Zon

Het milieuproject ‘Plek onder de zon’ voor Amsterdamse basisscholen startte met de derde editie. Er doen 7 bovenbouwgroepen mee.

Zonne-energie: in ontwikkelingslanden en in eigen straat
In dit project ontdekken leerlingen de kracht van de zon. Leerlingen zetten zelf een zonnebloem in elkaar, die beweegt op zonne-energie. Ze leren hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden – met als voorbeeld Cambodja -  het verschil kan maken. En ze onderzoeken hoe in Amsterdam, misschien wel in hun eigen straat, zonne-energie wordt opgewekt, en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot.


De oogst aan zonnebloemen van de dr. Rijk Kramerschool in Amsterdam-West.

Op 19 juni presenteren alle scholen wat ze geleerd hebben tijdens een feestelijke afsluiting in de Oude Lutherse Kerk op het Spui.

plek onder zon_logo_nw.jpg

Bijzondere samenwerking
‘Plek onder de Zon’ is een initiatief van het Amsterdams Natuur- en Milieu Educatie Centrum, ontwikkelingsorganisatie PicoSol, woningcorporatie de Alliantie en de Lutherse Diaconie Amsterdam. De organisaties vonden elkaar op het inzicht dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet. En dat lerende schoolkinderen het verschil kunnen maken in de zorg voor onze aarde.