Afsluiting Plek onder de zon

Het tweede seizoen van het project 'Plek onder de Zon' nadert zijn einde. Tijdens dit project ontdekten leerlingen van 13 bovenbouwgroepen van verschillende Amsterdamse basisscholen alles over de kracht van de zon. Ze leerden hoe zonne-energie wordt opgewekt, hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden het verschil kan maken en hoe het bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Op donderdag 20 juni presenteert een aantal scholen tijdens een feestelijke afsluiting in de Oude Lutherse Kerk op het Spui wat ze hebben geleerd. Een jury beoordeelt de producten en presentaties; de winnende school ontvangt de "Plek onder de zon-wisseltrofee" uit handen van gemeenteraadslid Tamira Combrink van Groenlinks, en wint een tocht per fluisterboot over het Naardermeer.

Ouders, familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden:
van harte welkom!
Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam.
9.45 - 12.30 uur (kerk open om 9.15 uur)

Afsluiting Plek onder de Zon
Afsluiting van de 1e editie van `Plek onder de Zon´,
21 juni 2012 in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui.
Groep 6b van meester Lukas van de Daltonschool Neptunus won deze editie.

Bijzondere samenwerking
‘Plek onder de zon’ is een initiatief van het Amsterdams Natuur- en Milieu Educatie Centrum, ontwikkelingsorganisatie PicoSol, woningcorporatie de Alliantie en de Lutherse Diaconie. De organisaties vonden elkaar op het inzicht dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet.