Theatervoorstelling Gebuur

Op 31 mei en 1 juni heeft heeft theatergroep Met eLKaar voor de vierde keer in de Maarten Luther Kerk een voorstelling gespeeld. Het thema van deze voorstelling was ‘Gebuur’: het wel een wee van de bewoners van een trappenhuis. En wat er gebeurt als er een nieuwe bewoonster, Merel van Lijsterslag, komt wonen, die écht contact wil met haar buren.


Foto's: Diana Kok

Theatergroep ‘Met eLKaar’ is een bijzonder clubje mensen: buurtbewoners van allerlei leeftijden en met allerlei achtergronden, kerkelijk of helemaal niet, met en zonder psychiatrische ervaring.

Tijdens de voorstelling gaat er weleens wat mis. Iemand vergeet soms een stukje tekst, of blijft staan terwijl hij of zij eigenlijk al weg had moet lopen. Het bijzondere aan deze voorstellingen is, dat je als deelnemer en als publiek ervaart dat dat helemaal niet erg is. Ik denk zelfs, dat het de voorstellingen juist zo mooi maakt. Dat het imperfecte er mag zijn, zelfs op een podium waar je in spotlights staat. Zo zijn de voorstellingen ontwapenend, voor zowel de deelnemers als het publiek. Na afloop bij de nazit zijn er dan ook mooie ontmoetingen en gesprekken.

Aan de voorstellingen zijn acht maanden aan voorbereiding vooraf gegaan. Elke week een aantal uur bij elkaar komen schept een bijzondere band, zeker voor mensen die normaal gesproken nogal geïsoleerd leven. Juist ook die lange voorbereidingsperiode is een belangrijk onderdeel van het succes van de theatergroep.

De theatergroep is een gezamenlijk initiatief van de Maareten Luther Kerk, waarbij ik vanuit Kopje Thee+ betrokken ben, en HVO Querido. Stadsdeel Zuid erkent het belang en steunt ons met een jaarlijkse subsidie.

In de zomer houden we even een pauze, in oktober gaan we weer met fris plezier van start, met elke donderdagmiddag van 14.00-16.00uur een repetitie. Interesse om mee te doen met de theatergroep?

Belt of mailt u me gerust voor meer informatie!

Sofia Nap, Diaconaal werker Kopje Thee+ -  Rivierenbuurt
sofianap@diaconie.com – 020 4044708