Bewoonster Mission House stelt zich voor

In september startte de nieuwe groep van het Mission House. 7 jongeren uit België, Hongarije, Engeland, Litouwen en Oostenrijk doen een jaar lang mee in het diaconale werk in Amsterdam.

Bij het project Kopje Thee + van de Lutherse Diaconie zal Laure De Man (spreek uit: Loor) uit Brussel dit jaar als vrijwilligster werkzaam zijn.

We vroegen Laure zich voor te stellen.

'Hallo iedereen ! Ik heet Laure De Man en ik zal dit jaar hier in Nederland doorbrengen als vrijwilliger voor verschillende projecten. Ik kom uit België en ik heb alleen mijn middelbare school geëindigd maar ik heb besloten hier voor een jaar te komen, omdat ik absoluut een andere ervaring dan school wil opdoen voor met de universiteit te beginnen.
Dus heb ik op een project gezocht om in Nederland te werken, omdat ik dan een goede gelegenheid heb om mijn Nederlands te praktiseren (mijn moedertaal is Frans). En ik ben echt gelukkig geweest om het Mission House te vinden. Het Mission House is een groot huis dat op Nieuwe Herengracht staat, en waar rond de acht vrijwilligers vanuit Europa elk jaar komen om samen te leven en in verschillende projecten in Amsterdam te helpen. Ik hoop dus dat ik dit jaar wel hier zou kunnen helpen!'

Laure De Man, bewoonster Mission House.

Op zondag 14 september werden de jongeren verwelkomd en ingezegend in een kerkdienst in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui.
De diaconie steunt het Mission House met € 3.500.

De jongeren van het Mission House, lichting 2013-2014,
bij een bezoek aan Diaconaal Centrum "In de zwaan". Laure staat middenachter.