Jongeren Mission House centraal
in de Oude Lutherse Kerk

Op zondag 6 mei 2012 stonden de jongeren van het Mission House centraal in de dienst in de Oude Lutherse kerk.

Ieder jaar starten in september zes tot acht jongeren uit verschillende Europese landen met een bijzonder jaar: een jaar lang zetten zij zich full-time in voor vrijwilligerswerk bij verschillende diaconale en sociale projecten in Amsterdam. Ze werken in een inloophuis voor dak- en thuislozen, in een hospice, met verstandelijk gehandicapten, in een buurtcentrum of in één van de andere twintig projecten. Daarnaast wonen ze het hele jaar samen in hartje Amsterdam, waar ze samen eten, hun dagelijkse ervaringen delen en bespreken en natuurlijk ook gezellige activiteiten ondernemen.

Bij de start in september 2011 is de nieuwe groep gezegend in een dienst op het Spui. Nu, acht maanden later, vertelden ze over hun ervaringen en over wat het jaar tot nu toe voor ze betekent.

Lennard, bewoner van het Mission House, vertelt
Lennard uit Duitsland, bewoner van het Mission House, vertelt
in de Oude Lutherse Kerk over het leven en werken in Amsterdam
.

Ze hadden daarvoor samen een fantastische video gemaakt, die direct aansluitend op de korte preek van Marieke Brouwer werd vertoond. In deze video-presentatie kwam hun dagelijks leven in beeld én wat het met ze ‘doet’. De hele dienst stond uiteindelijk in dat licht: wat betekenen we voor elkaar, wat doet het met je om iets voor de ander te (willen) betekenen.

Lunch op Handboogstraat 4
Samen lunchen met gemeenteleden, huidige en toekomstige
bewoners van het Mission House.

Leuk was dat ook jongeren die komend jaar deel willen gaan nemen juist dit weekend over waren om eens kennis te maken. Alles bij elkaar waren we met 16 jongeren uit allemaal Europese landen. Na afloop hebben we met deze 16, en nog zo’n zelfde aantal gemeenteleden samen geluncht, klaargemaakt door Sharif.

Het Misson House wordt onder andere financieel gesteund door de Lutherse Diaconie.

Co Engberts, diaken Oude Lutherse Kerk.