Doe mee met Stap Verder!

Ons Diaconaal Oecumenisch Centrum Stap Verder zoekt:

In Amstelveen is sinds een aantal jaren een kledingbank gevestigd, een project van de Raad van Kerken. Op woensdag kunnen mensen met een laag inkomen er na doorverwijzing, ook vanuit Stap Verder, terecht om tweedehands kleding uit te zoeken. Iedere bezoeker mag één keer per maand drie kledingstukken komen uitzoeken.

Vanuit Stap Verder rijdt geregeld een vrijwilligster op woensdagmiddag met vier bezoekers naar de kledingbank. De kledingbank is per openbaar vervoer niet goed bereikbaar, vandaar. Maar op woensdagmiddag hebben we ook Nederlandse les en een paar cursisten uit die les zouden ook wel eens naar de kledingbank willen, maar dan op woensdagochtend.

Nu zoeken we iemand of meer mensen die een paar keer per jaar op woensdagochtend om 10 uur met bezoekers naar de kledingbank willen rijden. Bent of kent u iemand die kan rijden?

Voor een vrouw die naailes krijgt en zelf materiaal moet meenemen naar de les zoeken we: lappen stof om kleding van te maken, patronen, garen, machinenaalden, ritsen en elastiek, knopen, e.d.

Vrijwilligers zoeken vraagt om creativiteit. Stap Verder heeft nog heel wat vrijwilligers nodig, met name voor de Nederlandse les. Wie heeft er zin om voor ons op zoek te gaan naar vrijwilligers?

Stap Verder groeit in activiteiten en medewerkers. We werken met steeds meer instanties samen, dat vraagt om een goede communicatie binnenshuis en buitenshuis. Wie vindt het leuk om af en toe een stukje voor de kerkbladen of de website te schrijven, een nieuwsbrief samen te stellen en een pr-plan vorm te geven, samen met de coördinator?

Voor onze 130 deelnemers aan de Nederlandse les zoeken we woordenboeken, liefst Engels- Nederlands en Nederlands- Engels, maar ook andere woordenboeken zijn welkom. Onze teller staat nu op dertig. Laat u het overal op uw werk, de creche, de school van de kinderen weten? Dan hopen we dat aan het einde van dit jaar al onze cursisten een gratis woordenboek hebben!

Doet u aan stamboomonderzoek en vindt u het leuk om een ander aan te leren hoe dat moet, en tegelijk wegwijs te maken op de computer? Een Ghanese bezoeker zou dolgraag internationaal op zoek gaan naar zijn wortels.

Graag een telefoontje naar Stap Verder: 020-8457566 of email naar erikafeenstra@stapverder.org. Woordenboeken etc. kunt u tijdens kantooruren ook afleveren op het Diaconaal Bureau "In de Zwaan", Maasstraat 148.