Amsterdamse scholen willen
'Plek onder de zon'

Na het succesvolle project Retourtje Water start de Diaconie samen met het Amsterdams Natuur- en Milieu Educatie Centrum, PicoSol en woningcorporatie de Alliantie een nieuw milieuproject voor Amsterdamse basisscholen:
Plek onder de zon.

Logo Project Plek onder de zon

Ofschoon er maar twaalf scholen in konden schrijven, meldden zich in korte tijd al zeventien bovenbouwgroepen aan. Besloten werd om alle zeventien groepen in de gelegenheid te stellen om mee te doen.

Zonne-energie: in ontwikkelingslanden en in je eigen straat
In het project ontdekken leerlingen de kracht van de zon. Leerlingen zetten zelf een zonnebloem in elkaar, die beweegt op zonne-energie. Ze leren hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden – met als voorbeeld Cambodja -  het verschil kan maken. En ze onderzoeken hoe in Amsterdam, misschien wel in hun eigen straat, zonne-energie wordt opgewekt en bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot. In juni 2012 presenteren alle scholen wat ze geleerd hebben tijdens een feestelijke afsluiting in de Oude Lutherse Kerk op het Spui.

Bijzondere samenwerking
Het in eerste instantie driejarige project is een initiatief van het Amsterdams Natuur- en Milieu Educatie Centrum, ontwikkelingsorganisatie Pico Sol, woningcorporatie de Alliantie en de Lutherse Diaconie Amsterdam. De organisaties vonden elkaar op het inzicht dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je dat samen met anderen doet. En dat lerende schoolkinderen het verschil kunnen maken in de zorg voor onze aarde.