Op vakantie met de SLOA

Elk jaar gaat een aantal oudere gemeenteleden uit Amsterdam en Amstelveen op vakantie met de SLOA. De meeste gasten kiezen voor Vakantiehotel De Werelt in Lunteren, maar ook andere bestemmingen zijn mogelijk. Alle mogelijkheden staan vermeld in de gids “Vakanties met aandacht” van Het Vakantiebureau, die de diakenen jaarlijks rond december/ januari toegezonden wordt.

Mw. Bep Pals uit Amsterdam vierde een aantal jaren vakantie in Lunteren, maar koos dit jaar voor de verandering voor Dennenheul in Ermelo. Samen met (onder anderen) kennissen die zij ontmoette tijdens eerdere vakanties hield zij begin juni een heerlijke week vakantie in dit kleinschalige vakantiehotel.

Wij vroegen haar verslag te doen van haar vakantie.

Een creatief programma
Schilderen tijdens de vakantieweek. Foto: Tina de Jong.

“Op zaterdagmiddag kwamen we aan bij Dennenheul. De ontvangst was hartelijk en gezellig. Het was goed om oude kennissen na een jaar weer te ontmoeten, en bij te praten bij een kopje thee of koffie.  Op zondag deden we rustig aan; er stond een kerkdienst op het programma en daarna hadden we een gezellige middag en avond. Maandag begon met gymnastiek. ‘s Middags lieten wij ons vervoeren, en genoten we van een rit met een elektrische trein door de bossen en over de hei rond Ermelo.  ’s Avonds was er Bingo.  Dinsdag gingen we naar een concert in de kerk in Ermelo, en dronken we koffie in Proeverij De Ontmoeting, een lunchroom gerund door verstandelijk gehandicapten. Het was nog lastig kiezen tussen de appeltaart en de chocoladetaart! Op donderdag maakten we een mooie lange vaartocht vanuit Harderwijk. ’s Middags fietsten we in de omgeving, en ’s avonds hadden we een dolle avond. Wat hebben we gelachen! Vrijdag, onze laatste hele vakantiedag,  werd afgesloten met een kerkdienst, en een afscheidsdiner.

Afsluitend diner op vrijdagavond
Afsluitend diner op vrijdagavond. Foto: Tina de Jong.

Op zaterdag volgende ten slotte nog een goed ontbijt, het afscheid en de terugreis. Het was een hele fijne week!”