Verhuizing Kledingbank Amstelland

De kledingbank is een initiatief dat al jarenlang door de Lutherse Diaconie en de Johanneskapel in Amstelveen gesteund wordt. Niet alleen met geld, maar ook met kleding van gemeenteleden en met praktische zaken. Er is een nauw contact tussen de vrijwilligers van de Kledingbank, diaken Ute Braun en diaconaal werker Judith van den Berg-Meelis. Zo hebben de vrijwilligers van de Kledingbank op de diaconale maaltijd van november 2010 verteld over hun werk, over de behoeftes van hun bezoekers en over de Kledingbank zelf.

Ter gelegenheid van de verhuizing van de Amstelveense kledingbank bezocht diaken Ute Braun de dames van de kledingbank.

Opening Kledingbank Amstelland in september 2011
De vrijwilligsters bij de opening van de Kledingbank
op het nieuwe adres, september 2011.

Het nieuwe adres van de kledingbank, Galjoen 4, ligt minder in het centrum van Amstelveen dan het oude adres, maar het ziet er heel mooi uit. De dames zeggen zelf dat de gemeente er erg zijn best op heeft gedaan. Het is een overzichtelijke grote ruimte met kledingrekken, verder een kleine keuken, twee plekken om de nieuwe voorraad uit te pakken en op een hanger te doen, en er is ook een kleedkamer. 

Op het nieuwe adres komen op dit moment gemiddeld 65 bezoekers per woensdag. En dan komen er natuurlijk ook regelmatig mensen spullen brengen. Ute Braun had ook de achterbak van haar auto volgeladen, en ze werd weer hartelijk ontvangen.  Terwijl ze aan het rondkijken was, had het zich al rondgesproken en meerdere dames kwamen nog eens extra bedanken voor de zorg en aandacht van de Diaconie voor de Kledingbank.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de kledingbank: http://www.kledingbankamstelland.nl, of bij Ute Braun of Judith van den Berg.