Duurzaamheid:
Uw "oude" spullen en uw talenten zijn nodig!

In ons diaconale werk krijgen we regelmatig vragen naar bepaalde goederen, maar ook naar bepaalde kennis en ervaring. Als Diaconie willen we dit graag ‘verduurzamen’ zodat we vraag en aanbod beter op elkaar kunnen afstemmen.

Heeft u goederen die nog goed functioneren, die er netjes uit zien en die u graag een tweede bestemming wilt geven? Heeft u kennis en / of vaardigheden die u wilt delen? Meld het bij één van de diaconaal werkers, diakenen of bij het diaconaal bureau.

Wat zoeken we?
Voor Kopje Thee+ Johanneskapel in Amstelveen:
- Voor een Ethiopische Lutherse student zoeken we een tweedehands laptop
(of computer);
- Voor een nieuw ingekomen familie in Nederland zoeken we een elektrische naaimachine;
- Voor de keuken van bijgebouw "In de Wallevis" een paar grote pannen en schalen - zodat er eenvoudige maaltijden bereid kunnen worden.
Contact via diaconaal werker Kopje Thee + Johanneskapel Judith van den Berg-Meelis of het Diaconaal Bureau aan de Maasstraat.

Het Wereldhuis (initiatief van de Protestantse Diaconie in samenwerking met de Lutherse Diaconie) is altijd op zoek naar praktische spullen. Zoals bijvoorbeeld (Engelse en Spaanse) tijdschriften, USB-sticks, boeken, oude fietsen, of speelgoed. Op de website staat onder donaties een uitgebreid overzicht van wat er nodig is: www.wereldhuis.org

Voor Stap Verder, diaconaal oecumenisch centrum in ZuidOost:

- Een Nigeriaanse jonge vrouw met een baby zoekt iemand die haar kan leren met Excel te werken;
- Een Nigeriaanse vrouw met drie jonge dochters zoekt ondersteuning bij de opvoeding: wie wil zo af en toe eens met de meisjes spelen en de moeder adviseren bij de opvoeding?
- Een Ghanese jongeman wil graag de ICT in door middel van zelfstudie, wie kan hem daarbij adviseren en coachen?
- Er zijn Taalmaatjes nodig die met een deelnemer aan de Nederlandse les af en toe iets leuks willen gaan doen om ook in de dagelijkse praktijk het spreken van het Nederlands te kunnen oefenen;
- Er worden nog 4 mensen gezocht die op dinsdagavond en donderdagavond de Nederlandse lesgroepen willen versterken en van 19.30 tot 21.00 uur les willen  geven. Ervaring met lesgeven niet nodig, wel plezier in taal en  kennisoverdracht, begeleiding wordt geboden.
- Er zijn mensen nodig die incidenteel hulp willen bieden bij een verhuizing of met een auto spullen willen ophalen;
- Voor de lokatie van Stap Verder aan de Hoogoord zijn Pc’s en flatscreenmonitoren, een laserprinter, bureaustoelen, een luierverwisselkussen en een groot whiteboard nodig;
- Veilig en stil kinderspeelgoed, met name voor de allerkleinsten (geen knuffels);
- Mensen die hun deskundigheid op het gebied van opvoeding en scholing willen inzetten in drie brainstormbijeenkomsten om tot een project Ondersteuning Ouders en Kinderen bij Opvoeding en Scholing (OOkos) te  komen;
- Er wordt een elektricien gezocht die kan adviseren bij de installatie van de computers.
Contact via coördinator Stap Verder Erika Feenstra (ErikaFeenstra@stapverder.org of 020-8457566) of het Diaconaal Bureau aan de Maasstraat.

Suggesties
- Wist u dat gebruikte (maar nog goed uitziende en gestreken) kleding naar de Kledingbank of het Wereldhuis gebracht kan worden?
- Heeft u regelmatig bepaalde voedselwaren over (uit uw moestuin, uw winkel, bij het opruimen van uw voorraadkast) - denk er dan eens over na om deze bij een Voedselbank in uw buurt te brengen.
- Neem bij gemeenschappelijke maaltijden in en rondom de kerk plastic bakjes mee om eventuele overgebleven etensresten in te stoppen en te verdelen.
- Veel gemeenteleden hebben boeken over die zij willen opruimen - vraag binnen uw Brandpunt eens of er geïnteresseerden voor zijn, of dat er een boekenmarkt georganiseerd wordt.
- Via de websites www.gratisaftehalen.nl, www.gratisoptehalen.nl of www.marktplaats.nl kunt u (ook) gratis goederen zoeken of aanbieden.