Moldavische Diaconie
bezoekt luthers Amsterdam

De  Diaconie steunt de oecumenische diaconale organisatie MCA uit Moldavië. MCA staat voor Moldovan Christian Aid. Voormalig Sovjetstaat Moldavië ligt tussen tussen Roemenië en Oekraïne. Het is één van de armste landen van Europa. De kerken doen samen diaconaal werk via o.a. gaarkeukens voor ouderen, kinderprojecten, opvang slachtoffers vrouwenhandel en lobby bij de overheid voor een betere bescherming, ondersteuning van tienermoeders en training van diaconaal kader.

In oktober komt een delegatie van MCA op uitnodiging van Kerk in Actie naar Nederland. En op woensdag 20 oktober zijn ze te gast bij luthers Amsterdam.

We ontvangen de volgende gasten:
* Vladimir Ubeivolc, – pastor van de Baptistenkerkbaptist die leiding geeft aan het opvangprogramma voor slachtoffers van vrouwenhandelpastor
* Natalia Moser,
geeft leiding aan het lutherse sociale centrum  ‘St Paul’
* Octavian Mosin, geeft leiding aan het sociaal centrum "Agapis' van de Orthodoxe kerk
* Pavel Vuluta, priester Orthodoxe kerk, diaconaal werk met vrouwen en kinderen
*Ion Solonaru,
priester Orthodoxe kerk, opvangcentrum voor kinderen
* Lilia Bulat, hoofd van de  MCA.

Voor de jongeren in de gemeente is er de mogelijkheid om in de kerstvakantie (16 t/m 24 december 2010) door JOP en Togetthere uitgezonden te worden naar Moldavië. Voor meer informatie: lees verder.

Op 20 oktober om 17.30 uur kunt u de delegatie uit Moldavië ontmoeten tijdens een maaltijd in Amsterdam. Als u hier bij wilt zijn, meldt u dan vooraf even aan bij het diaconaal bureau (h.brouwer@diaconie.com of 020-4044708).