13 Basisscholen ontdekken zonne-energie

Tweede editie "Plek onder de Zon van start"


Ook dit jaar maken basisschoolleerlingen kennis met de kracht van de zon. Er schreven zich dertien Amsterdamse bovenbouwgroepen in voor milieuproject ‘Plek onder de Zon’. De 2e editie start op 8 en 13 februari met een workshops voor de leerkrachten.

Plek onder de Zon
In Plek onder de Zon ontdekken leerlingen van dertien Amsterdamse basisscholen de kracht van de zon. Ze leren hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden het verschil kan maken. Ook onderzoeken ze hoe in Amsterdam, misschien wel in hun eigen straat, zonne-energie wordt opgewekt en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Op 20 juni presenteren alle scholen tijdens een feestelijke afsluiting in de Oude Lutherse Kerk op het Spui wat ze hebben geleerd.

Afsluiting Plek onder de Zon
Afsluiting van de 1e editie van `Plek onder de Zon´,
21 juni 2012 in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui.

Bijzondere samenwerking
‘Plek onder de zon’ is een initiatief van het Amsterdams Natuur- en Milieu Educatie Centrum, ontwikkelingsorganisatie PicoSol, woningcorporatie de Alliantie en de Lutherse Diaconie. De organisaties vonden elkaar op het inzicht dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet.

 

 

Plek onder de zon - logo

`Plek onder de zon´ is een initiatief van de Alliantie, PicoSol, ANMEC
en de Diaconie.