“Leer alsof je het eeuwige leven hebt,
leef alsof je morgen zult sterven”

Themamiddagen 'Menswaardig ouder worden' in de Johanneskapel

In twee themamiddagen, op 24 februari en 17 maart,  willen we als Johanneskapel ingaan op menswaardig ouder worden. Hoe kun je je zo prettig mogelijk je leven invullen, zo lang mogelijk zelfstandig blijven en tegelijkertijd je zo goed mogelijk voorbereiden op het einde?  Waar kun je je laten voorlichten, waar kun je hulp krijgen en welke keuzes maak je voor de laatste fase van je leven? Of hoe kun je daar als mantelzorger aan bijdragen?

Op deze twee middagen zullen organisaties als Vita, Mantelzorgsteunpunt, WMO-loket, alsmede palliatieve zorg-hulp en een hospice vertegenwoordigd zijn voor informatie en voorlichting.

Beide middagen beginnen om 15.30 en duren tot 17.00.
Op donderdagmiddag 24 februari zal de sociaal-emotionele kant van het ouder worden aan bod komen en op donderdagmiddag 17 maart zal zelfstandigheid en keuzes voor de laatste levensfase belicht worden.

De middagen worden gehouden in het bijgebouw  “de Wallevis” van de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311 (waar ook een dokterspraktijk is).
De toegang is gratis, de kapel is te bereiken met bus 166, die voor de deur stopt (halte Bernardlaan). Parkeren is gratis.

Voor meer informatie: diaconaal werker Judith van den Berg-Meelis,
Judithvandenberg@luthersamsterdam.nl of 06-51969 077.