Diaconie steunt
Lutherse VrouwenContactdagen

De diaconie besloot in februari 2011 tot een gift van € 1.000 aan de Lutherse VrouwenContactdagen. Peggy Leeflang schreef over deze VrouwenContactdagen, waar ook jaarlijks een aantal Amsterdamse vrouwen aan deelneemt.

Elk jaar ontmoeten lutherse vrouwen elkaar in de prachtige ambiance van het kasteel Hoekelum bij Bennekom.  De thema’s die  aan bod komen spreken voor zich. Men vindt bij elkaar inspiratie en bemoediging.

De workshops die er plaatsvinden hebben als doelstelling  intensief met elkaar omgaan zodat het samenzijn en omzien naar elkaar wordt bevorderd.
Er worden ook meditatieve  wandelingen door het bos gemaakt waarbij je echt dichtbij de natuur komt te staan en ook dicht bij jezelf.

VrouwenContactdagen

Deelneemster mevrouw Pals, die Hoekelum vaker heeft bezocht, raakt niet uitgesproken over haar belevenissen. De contactdagen in het kasteel hebben haar veel vrienden en contacten opgeleverd. Door de spirituele en meditatieve activiteiten kan zij er weer een jaar tegenaan. Mevrouw Pals hoopt nog zolang mogelijk mee te kunnen gaan naar het kasteel.

Over het culinaire gedeelte zijn er bepaald geen klachten. Complimenten aan de keuken! Door de deelnemers en de betrokken leiding wordt er jaarlijks voor gezorgd dat het een groots weekend wordt.

Alle inspiratie en bemoediging die de vrouwen in Hoekelum vinden, zorgen ervoor dat ze dit binnen de gemeente uitdragen, en ook naar buiten toe.

De Vrouwencontactdagen worden financiel ondersteund  door de Lutherse diaconie, die ook dit jaar weer een bedrag van € 1.000 ter beschikking stelde. Zodat ook dit jaar de  Lutherse vrouwen weer op zoek kunnen gaan naar inspiratie en bemoediging.


Vrouwen wandelen samen op het terrein van Hoekelum

Vrouwen ontmoeten elkaar tijdens de VrouwenContactdagen
op Kasteel Hoekelum.