Paaswake Maarten Luther Kerk:
Een nieuw begin

In de Goede Week werden we opgeschrikt door de brand in het dak van de Notre Dame in Parijs. Veel mensen werden geraakt door de beelden van het vuur dat dit oude gebouw, dat velen van ons wel eens hadden bezocht, in de as legde. Het voelde alsof een gedeelte van onze Europese identiteit stierf.

Na de brand zag ik bovenstaande foto: Het vuur smeult nog na, maar boven de rookwolken schijnt het zonlicht naar binnen en weerkaatst op het gouden kruis dat onverzettelijk op het hoofdaltaar is blijven staan. De Notre Dame is verwoest, maar tegelijkertijd zijn er overal hoopvolle tekenen dat toch niet alles verloren is, dat er door de brand heen een nieuw toekomt is. Een Paasverhaal, een verhaal van opstanding uit de dood.

In de Maarten Luther Kerk willen wij op de avond van Stille Zaterdag een Paaswake vieren. Ook voor de Maarten Luther is dit een nieuw begin: na een periode van onzekerheid en verbouwen gaan we weer open. We hopen op een nieuwe toekomst: dat dit kerkje in de Rivierenbuurt weer een plaats mag zijn van ontmoeting, verwondering en bezieling.

Van harte welkom!

Zaterdag 20 april 2019, 17.00 uur
Dintelstraat 134, Amsterdam
(Rivierenbuurt).