Open Monumentendagen 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn er de jaarlijkse Open Monumentendagen. Een mooie gelegenheid om een paar van onze Amsterdamse Lutherse monumenten te bezoeken! Dit jaar is het thema van de dagen "Plekken van plezier". U bent van harte welkom om onze "Plekken van vreugde", de Oude Lutherse Kerk aan het Spui, de Lutherse kerk Haarlem en het nieuwe Luther Museum, te bezoeken.

De Oude Lutherse Kerk op het Spui is op deze twee dagen opengesteld voor bezichtiging. Op zaterdag zijn er van 10.00 - 17.00 uur vrijwilligers en (andere) kerkleden aanwezig om bezoekers gastvrij te ontvangen, en rond te leiden door de kerk. Informatie is in diverse talen beschikbaar. Ook is er in de middag een lichte muziekprogrammering, met o.a. orgelmuziek en muzikaal kwintet Twinkeling. Op zondag vindt om 10.30 uur de Lutherse kerkdienst plaats waarvoor gasten uiteraard van harte welkom zijn. In de middag, vanaf ongeveer 12.00 uur tot 17.00 uur is de kerk weer opengesteld voor publiek, en ook dan zullen diverse vrijwilligers en kerkleden aanwezig zijn om bezoekers meer informatie te geven over onze kerk.

Ook de Lutherse Kerk Haarlem (Witte Herenstraat 22) zal gastvrij openstaan op 14 en 15 september. De gastheren en -vrouwen zullen klaarstaan om over de Lutherse Gemeente en de kerk te vertellen. Er is koffie met zelf gebakken taart en koek op het gezellige plein. In de boekenkraam vindt u vast wel iets van uw gading en buiten kunt u genieten van koffie, thee of een ander drankje. Gedurende het hele weekend treden er koren op. We zijn ook heel blij met het ‘Quintet’ onder leiding van Reinbert Hamstra, dat tussen het zingen van de koren met zijn kwintet op zal treden.

Korenlint op zaterdag 14 september:
13.00 uur Puisque Tout Passe
14.30 uur Chante Encore
16.00 uur Euphonion Singers;

Korenlint op zondagmiddag 15 september:
13.00 uur Haarlem Voices
14.00 uur Wereldkoor Haarlem
15.00 uur Vrouwenkoor Hoor Haar.

Ook kunt u tijdens de Open Monumentendagen (net als tijdens andere weekenden, en op donderdagen en vrijdagen), ons nieuwe Luther Museum bezoeken. Tijdens de Open Monumentendagen gelden de normale toegangsprijzen. Zie Luthermuseum.nl.