Zorg voor zuster Aarde

Op zaterdag 1 december werd op initiatief van Greenpeace op 300 plekken om twee voor twaalf de noodklok geluid voor het klimaat. Dit in verband de start van de Klimaatconferentie in Katowice in Polen (COP24). Ook Luthers Amsterdam deed mee.

Op de foto hierboven ziet u ds. Andreas Wöhle de klok luiden van de Maarten Luther Kerk in de Rivierenbuurt. Op het filmpje ziet en hoort u het onlangs gerestaureerde klokje van de Lutherhof in Oud-West. Ook de Augustanahof in Bos & Lommer deed mee.

De Diaconie maakt zich hard voor de verbinding van sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Over ons beleid kunt u lezen in ons Beleidsplan 'De horizon open’.

Samen met ANMEC (Natuur en Milieu Educatie Amsterdam) organiseert de Diaconie al zo’n 10 jaar een programma voor bovenbouwgroepen van basisscholen in Amsterdam. Sinds enkele jaren ook in Amstelveen. We begonnen met het project Retourtje Water (over duurzaam watergebruik); de afgelopen 5 jaar was Plek onder de Zon (over zonne-energie) ons duurzaaamheidsproject. Deze lesprogramma’s worden elk jaar afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in de Oude Lutherse Kerk en de Amstelveense Kruiskerk.

Wereldwijd zetten lutheranen zich in voor Climate-Justice onder het motto ‘Creation not for sale'.Lutherse jongeren zijn aanwezig op de Klimaattop om te lobbyen voor moedige beslissingen.
Volgend jaar willen we in luthers Amsterdam in de 40-dagentijd - de tijd van bezinning op weg naar Pasen - in en rond onze gemeenschap aandacht vragen voor de zorg voor ‘zuster aarde’ (Deze term komt uit het Zonnelied van Franciscus).