Groninger kerkdienst in Amsterdam
'Kiek ais aans'

Op zondag 28 oktober 2018 wordt voor de twaalfde keer een Groninger kerkdienst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam gehouden. Het thema van deze dienst is ‘Kiek ais aans’ (Kijk eens anders). Voorganger is de Amsterdamse dominee Harry Donga. De liturgie van de dienst - bijbellezingen, liederen, preek, gebeden etc. - is helemaal in het Gronings.

Jan Henk de Groot zingt over Oma siepelsju
Groninger singer-songwriter Jan Henk de Groot werkt mee aan de dienst. De Groot bracht in 2014 zijn Groningstalige album ‘Weerom’ uit. Hij zingt – met gitaar - enkele van zijn Groningse liederen, waaronder ‘Evenwicht’ en over Oma Siepelsju.

Schilder Trijny Wilkes exposeert over Wad en Hogeland
Schilder Trijny Wilkes uit Amstelveen komt haar werk exposeren. Ze is geboren in Uithuizen en lid van de Kunstgroep Buitenveldert te Amsterdam. Ze schildert in een mix van figuratief en non-figuratief met de Wadden en het Groninger Hogeland als inspiratiebron. Voor en na de dienst kan de kunst bekeken worden.

Collecte voor het Wereldhuis, want migranten steunen elkaar
De collecte is voor het Wereldhuis - ademplek voor migranten zonder papieren - en voor de onkosten van de dienst.


Ds. Harry Donga. Foto: Trienke Neutel.

t Grunnegs Laid en kovvie & kouke
Na de dienst wordt het Gronings volkslied gezongen en is er koffie en Groninger koek (kovvie & kouke). Ook is er dan de mogelijkheid om mee te doen met een rondleiding door de kerk.
De dienst wordt jaarlijks bezocht door enkele honderden mensen die een band hebben met Groningen, maar in het Westen wonen.

Op een rijtje:
Datum:                 zondag 28 oktober 2018
Aanvangstijd:       10.30 uur (kerk open om 10.00 uur)
Plaats:                  Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam (Singel 411). Er is een crèche.