Diaconie steunt gratis Vreemdlandfestival voor jongeren

Van de man die zich in brand stak bij het Nationaal Monument tot de kwestie Mauro: er staat veel op het spel in vreemdelingen/ vluchtelingenbeleid, zoals fatsoen en geloofwaardigheid. Is Nederland te harteloos of te rechtlijnig?

Verleg je grenzen, betreed de wereld van vluchtelingen op het gratis Vreemdland Festival!


Het festival Vreemdland richt zich vooral op twintigers. In debat, lezing, theater, actie, eten, drinken, muziek en feest wordt de vreemdeling minder vreemd en het vertrouwde minder vertrouwd. Wie zich aanmeldt op het Facebook-evenement krijgt bij binnenkomst een paspoort (tevens programmaboekje) op naam.

Heb je je niet aangemeld, dan moet je het doen met een tijdelijke verblijfsvergunning - die je op het festival kunt proberen in te wisselen voor een paspoort.

Voor meer informatie: http://www.fb.com/vreemdland  of http://www.vreemdland.nl

Vreemdland is een initiatief van het Studentenpastoraat Amsterdam met medewerking van Amnesty International, ASKV, BKB, COC-Nederland, Defence for Children, Kerk in Actie, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Stichting Vluchteling
UAF, UNHCR en Vluchtelingenwerk Nederland.

De Diaconie van de Lutherse Gemeente Amsterdam besloot in haar vergadering van 13 maart jl. om € 2.000 bij te dragen aan dit festival.

Wat: Vreemdland Festival
Wanneer: zaterdag 31 maart 2012
Hoe laat: 13.00 tot 1.00 uur in de nacht
Locatie: Keizersgrachtkerk – Keizersgracht 566
Toegang: gratis, opgeven via Facebook voor een paspoort
Vragen: info@vreemdland.nl