Vacature: Diaconaal medewerker m/v 28 uur per week

De Lutherse Diaconie van Amsterdam investeert in gemeenschappen als dragers van duurzaam diaconaat. Centraal staat het omzien naar elkaar in kerk & buurt. In het gemeentediaconaat organiseren we dit omzien naar elkaar in en rond onze kerkgemeenschappen en ankerplaatsen.

Taken

Vaardigheden

Profiel
De medewerker kan ongedwongen omgaan met verschillende soorten mensen. Kan naast mensen staan. Heeft pioniersmentaliteit en kan zelfstandig werken. Je hebt een diaconale antenne, voelt je thuis in de kerk en hebt vertrouwen in haar toekomst. Je herkent je in de Lutherse traditie: weten dat de genade voorop staat, vrolijk & vrij, gevenom elkaar zonder elkaar de maat te nemen en een blik op de hele wereld.

Opleiding en ervaring

Inbedding en werkgeverschap
Medewerker maakt deel uit van een klein diaconaal team (4 personen) in het diaconaal centrum ‘in de Zwaan’ aan de Maasstraat 148 (Rivierenbuurt) in Amsterdam. Uitvoerend wordt nauw samengewerkt met de gemeentediakenen/vrijwilligers, predikanten, ouderlingen en collega’s van andere kerken/maatschappelijke organisaties.
De Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam is de werkgever en de diaconaal werker werkt onder leiding van de algemeen secretaris van de Diaconie.

Uren, salaris en arbeidsvoorwaarden
De omvang van de vacature is 28 uur per week. Aanstelling in eerste instantie voor 1 jaar met mogelijkheid van verlenging.
Arbeidsvoorwaardenregeling kerkelijk medewerkers PKN. Schaal 9. Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Zie www.pkn.nl. Bereidheid en mogelijkheid om met een regelmaat te werken in de avonduren.

Sollicitatie
Inlichtingen bij de algemeen secretaris van de Diaconie dhr. Hanne Wilzing (tel. 020 4044708 of 06 51340442; h.wilzing@diaconie.com ).
Sollicitaties met motivatie en c.v. voor 21 januari 2017 richten aan de Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente, Maasstraat 148, 1079 BK Amsterdam. Email: info@diaconie.com
Gesprekken met uit te nodigen kandidaten hebben we gepland voor maandag 30 januari.