Helmantel in tiende Groninger dienst

Op zondag 30 oktober 2016 wordt voor de tiende keer een Groninger kerkdienst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam gehouden. Het thema van deze dienst is ‘Ie binnen roupen’ (u bent geroepen’). In deze jubileumdienst gaat ds. Harry Donga voor.

Kunst van Henk Helmantel
De bekende Groningse schilder Henk Helmantel werkt mee aan de dienst. Hij exposeert met enkele van zijn kunstwerken en vertelt erover. Het mannenensemble Deo Cantemus uit Zuidlaren zingt liederen tijdens de dienst. Tymen Jan Bronda van de Lutherse Kerk Groningen speelt op het orgel. De collecte is voor het Wereldhuis - ademplek voor migranten zonder papieren, en voor de onkosten van de dienst.

Bijbellezing door Commissaris René Paas
De nieuwe Groningse Commissaris van de Koning, dhr. René Paas, neemt een van de Bijbellezingen voor zijn rekening. Voor het eerst is er ook een kindernevendienst voor basisschoolleerlingen onder leiding van ds. Gretha Huis.

Na de dienst wordt het Gronings volkslied gezongen, en is er koffie en Groninger koek (kovvie & kouke). De dienst wordt jaarlijks door enkele honderden mensen bezocht die geboren zijn in Groningen, maar inmiddels elders in Nederland wonen en werken.



Op een rijtje:
Datum:                          zondag 30 oktober 2016
Aanvangstijd:                10.30 uur (vanaf 10.00 uur kerk open)
Plaats:                           Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam (Singel 411).
Er is een crèche.